Clubhouse: dát klinkt als een nieuwerwets gezellig avondje. Who’s in?

Toen iemand me een jaar of 15 geleden vroeg of ik Hyves had, vroeg ik me af of je daarop getest moest worden. Totaal nog geen idee van dit social media platform, inclusief dansende banaantjes. Hetzelfde had ik laatst nog met Clubhouse, dat klonk als een ouderwets gezellig avondje. Toch lijken we niet meer om deze nieuwste social media app heen te kunnen en blijkt het ons nieuwerwetse gezellige avondje te worden. Dus, Clubhouse: hét nieuwe kennis- en netwerkplatform voor ondernemers of een tijdelijke vervanger voor de kroeg?

Social media voor ondernemers, het blijft een dingetje

In onze o zo sociale wereld met een scala aan social media platformen, is het zakelijk gebruik hiervan nog altijd een dingetje. Wat post je wel op Instagram, maar niet op Facebook? Hoe zakelijk moet LinkedIn zijn? Post je vanuit een privé LinkedIn account of je bedrijfspagina? En moeten we nu ook nog wat met TikTok of zullen we dat (een vriendelijk verzoek) gewoon aan de kids overlaten? 

In een wereld waar we misschien wel social media-moe zijn, is een nieuw platform spannend! Ineens was daar Clubhouse en what the fuck moeten we daar nu weer mee?

Clubhouse is online én live praten, luisteren en (van elkaar) leren

Laten we er niet langer spannend over doen. Clubhouse is een audio-app waar je online én live met elkaar kunt praten, naar elkaar kunt luisteren en van elkaar kunt leren. Met de groeiende populariteit van Podcasts én een flink groeiend aantal LinkedIn gebruikers, lijkt deze combinatie van voice en netwerken dus best iets interessants! Je kunt gewoon lekker meeluisteren met een onderwerp dat je aanspreekt, maar ook actief deelnemen aan een gesprek of discussie. The stage is yours!

3 redenen waarom er dan wél zo spannend over wordt gedaan

Ten eerste denk ik omdat het gewoon weer iets compleet nieuws is. Wat een fantastische goede marketing, als er overal binnen no-time teasers, blogs en online polls over ontstaan. Ik blog enthousiast mee! 

Ten tweede omdat het voice only is: geen perfecte kiekjes, geen toffe grafieken met resultaten, geen moderne video ads en geen ellenlange lappen tekst die je nog 17 keer kan bewerken (bewerkt). Voice Only! De veiligheid achter je toetsenbord (zoekend naar een oplossing voor bel-angst) ben je kwijt: hop, praten zul je! Zie het als een win-win: binnenkort zal de volgende uit de hand gelopen karaoke-avond in de kroeg ook een stuk minder spannend zijn. 

Ten derde maakt Clubhouse het zelf ook lekker exclusief door je alleen toe te laten met een uitnodiging van een bestaande Clubhouse-gebruiker. Daarnaast kun je de app voor nu alleen nog op een iPhone downloaden. Work in progress, dus grijp je voorsprong als iPhone-gebruiker!

Dus, start jij met Clubhouse?

Met een groeiende hype heb je vast wel mensen in je netwerk die al lid zijn en je een uitnodiging kunnen sturen. Ik kan er nu nog een tijdje over door pennen, maar ik zou gewoon eens een kijkje nemen! Je komt binnen in de hallway en ziet de verschillende rooms waar je uit kunt kiezen. Hier kun je aanhaken, meeluisteren, netjes je virtuele hand opsteken als je wil spreken en de kamer weer verlaten als het tijd is voor je volgende Zoom-meeting. Probeer het! Win territorium voor jouw business.

Clubhouse verslavend? Wat zou het toch lekker zijn als je in dat geval wat dingen uit handen kunt geven..

Of Clubhouse verslavend is? Dat zul je zelf moeten gaan ontdekken. Neem in dat geval dan even contact met me op om te kijken wat ik allemaal uit handen kan nemen of wat we binnen jouw business kunnen automatiseren. Zo kun jij nog een paar uur Clubhouse joinen óf gewoon keihard aan de slag voor declarabele uren die gaan zorgen voor groei. Yes, dan valt en staat alles toch gewoon weer met een ordinaire money-mindset.

susanne_deijs_virtual_assistant
Susanne Deijs | Virtual Professional
Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?