De beste mailprogramma’s voor ondernemers


Er zijn eindeloos veel mailprogramma’s voor zowel particulieren als ondernemers. Het is logisch dat je als ondernemer hoge eisen stelt aan je mailprogramma.

Als Virtual Assistant begrijp ik dit als geen ander. Ik maak zelf natuurlijk ook dagelijks intensief gebruik van mijn mailprogramma.

Heb jij een goed mailprogramma nodig of zoek je naar een alternatief voor je huidige oplossing?

Ik geef je graag een paar tips. Vandaag deel ik met jou namelijk de top 5 beste mailprogramma’s voor ondernemers.

Laten we aftellen!

virtual_assistant_gorinchem_susanne_deijs

Plekje 5: het oude, vertrouwde Outlook

Op de laatste plek in de top 5 van beste mailprogramma’s voor ondernemers vinden we Outlook. Dit programma bestaat namelijk al erg lang en is zelfs tijdenlang het beste mailprogramma geweest. Helaas gaat het de laatste jaren bergafwaarts. Outlook is het mailprogramma van Windows en biedt interessante mogelijkheden, zoals het bijhouden van de agenda en het koppelen van meerdere mailaccounts. Helaas komen er steeds meer storingen voor en lijkt Windows zelf eigenlijk geen prioriteit meer te stellen aan het mailprogramma. Hierdoor vlakken de prestaties af.

 

Plekje 4: Protonmail biedt maximale veiligheid

Als ik kijk naar de mails die ik zelf ontvang en verstuur, dan zie ik dat privacy belangrijk is. Je wilt gewoon niet dat de mails, met de nodige bedrijfsgegevens, op straat komen te liggen. Voor mijn diensten zorg ik voor een optimale veiligheid, maar hoe doe je dat met de mail? Je kunt kiezen voor mailprogramma Protonmail, afkomstig uit Zwitserland. Dit mailprogramma hoort bij de beste mailprogramma’s voor ondernemers door de maximale veiligheid en optimale aandacht voor privacy. Wel zitten er ook wat nadeeltjes aan die jou in de weg kunnen staan om het programma te gebruiken. Zo is er een opslagcapaciteit van slechts 500 MB. Overigens is er wel een betaalde variant met een 5 GB opslagcapaciteit.

 

Plekje 3: Het veelzijdige Mozilla Thunderbird

Als ondernemer ben je waarschijnlijk wel bekend met Mozilla Firefox, de opensource-webbrowser. Er zijn meerdere vertakkingen te vinden onder de naam Mozilla en er is ook een mailprogramma beschikbaar. Dit mailprogramma heet Mozilla Thunderbird en verdient niet zomaar een plekje in de top 5 beste mailprogramma’s voor ondernemers. Het grootste pluspunt van dit programma is namelijk dat het met tal van andere diensten gekoppeld kan worden, zoals chat en agenda. Er is ook wel een nadeeltje te noemen. Mozilla Thunderbird heeft namelijk geen app en is alleen op laptops en desktops te gebruiken.

 

Plekje 2: De eindeloze opslag van YahooMail

Yahoo bestaat al jarenlang en heeft eigenlijk altijd bekend gestaan als betrouwbare partij. Mailprogramma YahooMail hoort dan ook zeker thuis in het rijtje beste mailprogramma’s voor ondernemers, al is het alleen maar om de extreem grote opslagcapaciteit. We hebben het dan over maar liefst 1 TB. Je kunt meerdere programma’s koppelen aan dit mailprogramma, zoals Flickr en Dropbox. Daarnaast kun je je mail altijd en overal checken. Hiervoor maak je gewoon gebruik van de app van YahooMail.

 

Plekje 1: Natúúrlijk, Google!

Het zal je misschien niet verbazen.. Op de eerste plek in de top 5 van beste mailprogramma’s voor ondernemers vinden we Google, uiteraard met Gmail. Een handig voordeel van Gmail is wel dat het programma mails al voor je onderverdeeld in drie varianten, namelijk Sociaal, Reclame en Primair. Je kunt mails zelf voorzien van een label, wat heel handig is voor het archiveren van je mails. Het mailprogramma is ook nog eens gebruiksvriendelijk en biedt een opslagcapaciteit van 15GB. Let er wel op dat deze capaciteit wordt gedeeld met Google Photo en Google Drive wanneer je hier gebruik van maakt. 

Jouw assistent aan de andere kant van de mail.

Voorheen, en dat is nog niet eens zo gek lang geleden, konden we zeggen dat er iemand aan de andere kant van de lijn hing. Wat lijkt dat nu al ouderwets om te zeggen hè? Laten we het wat moderner maken: ik ben jouw assistent aan de andere kant van de mail. Overigens ben ik ook jouw virtuele assistent aan de ander kant van de webcam, van de chat of de videocall.. Ik neem graag taken van je over. Zo zorg ik er bijvoorbeeld graag voor dat jij rust vindt in een lege mailbox. Wil je weten wat ik allemaal voor jou kan doen? Neem dan gerust eens contact op!

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?