De mail.. We kunnen eigenlijk niet meer zonder. In 2019 gebruikte meer dan de helft van de wereldbevolking een mailprogramma en de verwachting is dat het aantal mailgebruikers wereldwijd binnen 5 jaar zal groeien naar een kleine 4,5 miljard! Kun jij je nog herinneren dat het eerste mailprogramma werd ontwikkeld? Misschien was je nog niet eens geboren! Dit was namelijk in 1971. Sindsdien is het gebruik van de mail gestaag gestegen én neemt het bijhouden van de mail eigenlijk veel te veel tijd in beslag!

De mail

De mail vraagt veel van de gemiddelde medewerker

Dit jaar gaan we al af op een totaal van ongeveer 293 miljard mails die dagelijks verzonden en ontvangen worden. De verwachting is dat dit er over 5 jaar dagelijks al een kleine 350 miljard zullen zijn. Leuk, maar hoeveel ontvang jij er eigenlijk? Heb je wel eens in de gaten gehouden hoeveel tijd de mail uit jouw agenda wegneemt? Ik kan je vertellen dat de gemiddelde kantoormedewerker dagelijks 121 mails ontvangt. Je kunt je voorstellen dat de mail veel vraagt van deze ‘gemiddelde medewerker’.

Waren het nu maar allemaal waardevolle mails…

De tijd die aan de mail wordt besteed is zeker niet voor 100 procent weggegooide tijd. Stel je eens voor dat alle mails offerteaanvragen zouden zijn of interessante aanbiedingen voor samenwerkingsverbanden. Daar word je alleen maar beter van, dus dat is jouw tijd zeker waard. Ik moet je teleurstellen, helaas! Van alle mails die je maandelijks ontvangt kan gemiddeld 56 procent worden bestempeld als spam.. Tja, over weggegooide tijd gesproken!

Heb jij het hélémaal gehad met de mail?

De mail bijhouden is in deze tijd zo ontzettend tijdrovend dat het je makkelijk teveel tijd gaat kosten. Dan hebben we het nog niet eens over de frustratie die door bepaalde mails losgemaakt wordt. Toch is het bijhouden van de mail wel belangrijk. Je wilt geen gouden kans mislopen! Je kunt natuurlijk tijd besparen op je mailverkeer, maar er is ook een manier om je gewoon helemaal niet meer druk te maken om de mail. Schakel mij in! Ik hou je mailbox opgeruimd en altijd up to date. Wil je meer weten? Neem dan direct contact op.. Dat mag ook via de mail 😉

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?