Decemberstress? 3 tips voor relaxte feestdagen!

Decemberstress? 3 tips voor relaxte feestdagen!

Decemberstress is niets nieuws. Er zijn mensen die er elk jaar opnieuw mee te maken krijgen op het werk. De ene ondernemer krijgt het echt belachelijk druk als de feestdagen in zicht komen, terwijl de ander dan juist op halve kracht kan draaien. Behoor jij tot die eerste groep ondernemers? Dan zal ‘decemberstress’ je bekend in de oren klinken. Wat doe je eraan? Ik geef je 3 slimme tips!

  1. Je mailverkeer organiseren

Extra drukte op het werk als de feestdagen in zicht zijn betekent over het algemeen ook meer drukte in je mailbox. Het lezen, verwerken en beantwoorden van de mail kost je veel tijd, en die tijd heb je nu nét niet. Je kunt je mailverkeer organiseren op een nieuwe manier, waardoor je tijd kunt besparen. Laat je inbox niet vol lopen, maar open ook niet elke mail direct. Kies de middenweg!

  1. Blijf communiceren

Een gebrek aan communicatie kan je veel extra tijd kosten, waardoor je alleen maar meer feestdagenstress ervaart. Op de eerste plaats is het belangrijk om met je medewerkers te blijven communiceren. Bereid hen goed voor op de extra drukte, geef hen eens een schouderklopje en luister naar wat zij nodig hebben. Daarnaast is natuurlijk een goede communicatie naar jouw klanten toe ook belangrijk. Communiceer vooral ook de tijden waarop je bereikbaar bent. Dit voorkomt extra klachten, waardoor je meer tijd kwijt bent aan de klachtenafhandeling.

  1. Schakel een VA in

In sommige gevallen is ‘uitbesteden’ gewoon het magische woord dat jou van je decemberstress af kan helpen. Weet je dat je het organiseren van je mail, agenda, administratie en zaken waar je gewoon niet aan toe komt, aan één partij kunt uitbesteden? Alles wat je hiervoor nodig hebt is een Virtual Assistant met een brede kennis en veel ervaring.

Ik zorg voor relaxte feestdagen!

Natuurlijk wil jij genieten van de feestdagen. Je wilt je tijdens het gourmetten met je dierbaren geen zorgen maken over het werk dat is blijven liggen. Jij wilt relaxte feestdagen, en die verdien je! Neem eens een kijkje bij mijn diensten. Je ontdekt hoeveel een goede VA voor jou kan betekenen, zeker met het oog op je decemberstress, maar ook daarna. Wil jij van die hinderlijke feestdagenstress af én ben je benieuwd naar (tijdelijk) samenwerkingsmogelijkheden? Neem dan eens contact op!

Contact

Meer weten over Susanne Deijs – Dé Virtual Assistant? 

Virtual Assistant - Susanne Deijs