Een slecht time management snoept steeds meer tijd weg uit je agenda. Dat kun je als ondernemer écht niet hebben. Toch hebben veel ondernemers er wél last van, vaak zonder het zelf goed in de gaten te hebben. Assisting You geeft je inzicht in signalen die je vertellen dat jij last hebt van een slecht time management.

  1. Gebrek aan stiptheid

Je komt net te laat aan bij die zakelijke afspraak, je neemt net te laat contact op met die ene klant of je stapt te laat binnen bij een bedrijfsmeeting in je eigen bedrijfskantine.. Een gebrek aan stiptheid wijst op een slecht time management.

 

  1. Haasten-haasten-haasten

Je hebt altijd haast. Je moet voortdurend op de klok kijken en het lijkt wel alsof je de hele dag achter de tijd aan moet rennen. Moet jij je altijd haasten? Dan is er iets mis met je time management.

 

  1. Lagere werkprestaties

Je leverde altijd kwaliteitswerk, maar ineens is je werk veel slordiger, onvolledig of gewoon van lagere kwaliteit. Dit merk je vaak zelf niet, totdat iemand je erop wijst. Je time management heeft een boost nodig om weer een optimale kwaliteit te kunnen leveren.

 

  1. Doelen blijven doelen

Doelen stel je om deze te bereiken. Het stellen van doelen gaat nog wel, maar het bereiken van de doelen blijft uit. Je hebt er eenvoudigweg geen tijd voor!

 

  1. Groeiend uitstelgedrag

Uitstelgedrag is zonder twijfel een teken van slecht time management. Als je eenmaal begint met uitstelgedrag, dan groeit je uitstelgedrag. Uiteindelijk krijg je echt niets meer binnen de tijd af.

  1. Alles leidt je af

Het pingeltje van je smartphone, het tikken op het toetsenbord van een collega, een medewerker die langs je deur loopt.. Alles leidt je af van je werk. Lijkt het alsof je werkplek ineens vol afleidingen zit? Dan is je time management niet oké.

 

  1. Overbelasting

Wanneer je 8 uur werkt op een dag, dan kun je in deze tijd geen 12 uur werk verrichten. Wil je dit wel? Dan raakt alles in de knoop en overbelast. Daar ga je last van krijgen!

 

  1. Multitasken

Time management draait om het op tijd afronden van al je taken door deze één voor één binnen de tijd af te werken. Ga je ineens multitasken omdat je denkt dat het dan allemaal sneller gedaan is? Dan heb je een time management probleem!

 

  1. Ongezonde gewoonten

Je gewoonten worden steeds ongezonder. Je slaapt slechter of korter (of allebei), je gaat maaltijden overslaan of het sporten schiet erbij in. Tijd om te sleutelen aan je slechte time management!

 

  1. Burn-out

Wanneer je voortdurend te maken hebt met bovenstaande 9 signalen, dan ga je je steeds meer overspannen voelen. Overspannenheid leidt uiteindelijk tot een burn-out en dan ben je lang uit de running!

Je slechte time management oplossen! Een slecht time management komt je altijd duur te staan, maar je hebt niet altijd zelf de mogelijkheid om meer tijd in je agenda te creëren. Laat mij je helpen! Ik zorg ervoor dat jij weer kunt profiteren van een gezond time management. Benieuwd hoe? Neem dan direct contact met mij op!

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?