Thuiswerken is helemaal ‘mijn ding’. Dit is ook logisch. Als Virtual Assistant werk je op afstand. Je zit dus niet bij je opdrachtgever aan het bureau of tussen collega’s in een kantoor, maar in je eigen werkomgeving, alleen. Dit betekent dat ik als Virtual Assistant echt helemaal gewend ben aan thuiswerken en alleen werken. Ik wist dit natuurlijk ook van tevoren toen ik Assisting You startte. Nu zijn er, in deze gekke coronatijd, ineens heel veel mensen die thuiswerken. Zij zijn het alleen werken niet gewend en al zeker niet in de eigen omgeving. Daarom geef ik je graag 5 tips om het thuiswerken iets makkelijker te maken voor je.

Thuiswerken

1. Zorg voor een goede werkplek

Alleen werken en thuiswerken zijn twee factoren die makkelijk zorgen voor negatieve gevolgen. Denk aan uitstelgedrag, gebrek aan concentratie en een verlaging van de productiviteit. Het is belangrijk om een goede werkplek voor jezelf te organiseren. Ga dus niet op de bank zitten met je laptop, maar creëer een werkplek zonder afleidingen en mét een goede bureaustoel. 

 

2. Beperk de omgevingsgeluiden

Omgevingsgeluiden zijn in de thuissituatie anders dan op het werk. Je bent gewend aan collega’s die op een toetsenbord tikken, aan gesprekken die door de wanden heen te horen zijn en telefoons die rinkelen. Je bent niet gewend aan de geluiden die je thuis hoort overdag, zoals het geluid van spelende kinderen of van de televisie. Woon je alleen? Dan kun je de omgevingsgeluiden makkelijker beperken. Zijn je partner en/of kinderen ook thuis? Probeer de omgevingsgeluiden dan tot een minimum te beperken, bijvoorbeeld door goede afspraken te maken. 

 

3. Organiseer een professionele achtergrond

Veel mensen die thuiswerken hebben toch het contact met collega’s, leidinggevenden of opdrachtgevers nodig om goed te kunnen werken. In deze tijd kiezen we veel voor videobellen. We kunnen elkaar zien en horen. Dit zorgt voor een makkelijke en complete communicatie. Het is dan wel belangrijk om te zorgen voor een passende achtergrond. Ga bijvoorbeeld tegen een neutraal gekleurde muur aan zitten met je stoel. Laat zo min mogelijk zien van je huiselijke omgeving. 

 

4. Haal de juiste tools in huis

Thuiswerken wordt een stuk makkelijker wanneer je alle tools in huis hebt die je nodig hebt. Veel mensen hebben deze tools niet, vooral omdat de tools op de werkvloer gewoon aanwezig zijn. Denk aan een bepaald softwarepakket of een applicatie. Probeer de juiste tools te verzamelen. 

 

5. Neem je pauzes!

Heel belangrijk: pauze! Thuiswerken haalt eigenlijk de hele structuur uit je dag. Hierdoor vergeet je pauze te nemen of sla je de pauze makkelijker over om sneller klaar te zijn. Dit is niet verstandig, want pauzes zijn bedoeld om weer even op te laden. Plan dus gewoon je pauzes in en neem ze ook. Je zal merken dat je dan de hele dag door productiever bent. 

 

Ik help je natuurlijk graag!

Kom je toch een beetje in de knoop met het thuiswerken en wil je bepaalde taken uitbesteden? Dan sta ik voor je klaar. We zien op dit moment twee uitersten in ons land. Een deel van de werkende mensen hebben nauwelijks iets te doen, een ander deel heeft het drukker dan ooit. Behoor jij tot deze laatste groep en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Ik ga graag voor je aan de slag. Neem gerust contact met mij op.

 

 

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?