Meer balans tussen werk en privé? 5 tips!

Meer balans tussen werk en privé? 5 tips!

Assisting You

Een goede balans tussen werk en privé.. Wie heeft dat tegenwoordig nog? Het lijkt wel of iedereen tijd te kort komt op de gemiddelde werkdag! Wil jij een betere balans tussen werk en privé? Dan help ik je graag op weg. Hieronder vind je 5 simpele tips voor een betere werk-privébalans. 

1. Maak bewustere keuzes

Prioriteiten stellen is heel belangrijk als je wilt zorgen voor een betere balans tussen werk en privé. Onbelangrijke dingen kunnen enorm veel tijd kosten. Alles wat niet bijdraagt aan groei, succes of meer omzet kun je zien als ‘bijzaak’. Maak keuzes en bepaal welke zaken écht belangrijk zijn. Besteed de rest uit, bijvoorbeeld aan een virtual assistant. 

2. Vrij is vrij!

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit? Ga je lekker een boek lezen, spelen met de kinderen, een strandwandeling maken met de hond? Of pak jij bij ieder tingeltje je smartphone, omdat je jouw klanten niet op een antwoord wilt laten wachten tot jouw vrije tijd voorbij is? Goede kans dat dit laatste klopt, helaas. Dit betekent dat je nooit echt vrij bent in je vrije tijd en hierdoor raken werk en privé alleen maar verder uit balans. Is de werkdag om? Dan is de werkdag om!

3. Kan het niet gewoon veel sneller?

Hoe lang voer jij de taken al uit zoals jij ze op dit moment uitvoert? Goede kans dat dat al een aardige tijd is. Kijk jij wel eens verder? Zijn er misschien tools beschikbaar gekomen die het allemaal makkelijker en sneller maken? Kun je zelf iets anders doen om een taak sneller af te ronden? We raken in een werksleur, waarbij we alles bij hetzelfde houden. Dit terwijl er steeds meer opties bij komen om werken makkelijker en sneller te maken. Kijk er eens naar en doe er je voordeel mee!

4. Verander de gewoonte

Een gewoonte veranderen doe je niet in één dag. Je kunt het wel proberen, maar je houdt het niet vol. Waarom niet? Omdat je zit ‘vastgeroest’ aan een gewoonte. Het kost tijd om iets te veranderen en dit doe je het best in kleine stapjes. Werk je nu 70 uur? Probeer dan volgende week 68 uur te werken en de week daarna 66 uur. Breng zo je werktijd terug naar een niveau waar jij gelukkig mee bent. Zo werk je op een goed tempo naar een optimale balans tussen werk en privé die je ook goed aan kunt houden.

5. Schakel een virtual assistant in

Hoeveel extra vrije tijd zou jij hebben als jij je echt alleen maar zou hoeven focussen op taken die er écht toe doen? Hoeveel uren werk kun jij jezelf besparen als jij al die tijdrovende taken – die niets bijdragen aan succes, groei of meer omzet – zou kunnen schrappen uit je agenda? Best veel toch? Schakel een virtual assistant in en ontdek de voordelen, ook ten opzichte van je werk-privébalans. Ik help je graag, zodat jij kunt focussen op wat jij het liefst doet én op het terugvinden van de ideale balans tussen werk en privé. Klaar om te starten? Neem dan contact met mij op!

Contact

Virtual Assistant - Susanne Deijs