Ondernemers ondernemen. Klinkt logisch! Helaas is ondernemen niet het enige wat Nederlandse ondernemers doen. Het blijkt namelijk dat zij veel verschillende functies bekleden binnen hun eigen bedrijf. Dit gaat ten koste van de aandacht voor het échte werk.


Doordat Nederlandse ondernemers té veel functies zelf bekleden krijgen zij té weinig tijd en gelegenheid om het bedrijf te laten groeien en ontwikkelen. Zonde, want zo kun je achterop raken bij je concurrent! Assisting You laat je zien wat Nederlandse ondernemers zoal doen, naast het ondernemen natuurlijk!

Susanne_Deijs

Wat doen Nederlandse ondernemers zelf?

We zien de groep ZZP’ers in Nederland groeien. Er zijn er al meer dan een miljoen en deze ondernemers voeren vrijwel alles zelf uit. Onder de andere ondernemers, die wél personeel hebben, zien we toch ook nog aardig wat taken die door de ondernemers zelf worden uitgevoerd. Zo doet ongeveer 35 procent de eigen verkopen en 32 procent zet zich ook in als creatief directeur. Eveneens 32 procent voert de eigen bedrijfsvoering uit. Een kwart van de ondernemers doet de eigen public relations en 24 procent voert de eigen boekhouding. Tot slot bekleedt 19 procent van de Nederlandse ondernemers ook de functie van HR-manager.

 

Nederlandse ondernemers kunnen geen tijd besparen

Tijd besparen is volgens veel Nederlandse ondernemers niet mogelijk. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zij zo veel zelf doen. Maar liefst 23 procent van de ondernemers geeft aan veel te veel tijd kwijt te zijn aan operations management. Daarnaast geeft 1 op de 5 ondernemers aan dat de verkoop zo veel tijd kost dat tijd besparen gewoonweg niet mogelijk is.

 

Je kunt wél tijd besparen

Doordat Nederlandse ondernemers zo veel verschillende functies moeten vervullen in hun eigen bedrijf lijkt het alsof zij geen tijd kunnen besparen. In werkelijkheid is tijd besparen wel mogelijk, ook zonder iemand in vaste dienst te nemen. Laat je helpen door een Virtual Assistant en je zult zien dat jij weer meer ruimte in de agenda krijgt. Assisting You neemt de taken van jou over die jij over wilt laten nemen. Een service op maat dus! Benieuwd? Neem eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?