Online samenwerken: 4 handige tips!

online samenwerken

Online samenwerken: 4 handige tips!

Assisting You

 

Online samenwerken biedt veel voordelen die voor bedrijven zeker interessant zijn. Als Virtual Assistant weet ik natuurlijk alles over de waarde van online samenwerken. Dat betekent ook dat ik bekend ben met de struikelblokken. Daarom geef ik je graag 4 handige tips voor veilig en effectief online samenwerken.

 

  1. Koop een webcamcover

Webcams die op een onbewaakt ogenblik spontaan worden ingeschakeld door hackers. Je moet er niet aan denken! Helaas gebeurt het wel. Vaak is het prettig om face-to-face te overleggen en dan heb je toch een webcam nodig. Hoe los je dit op? Simpel, met een webcamcover. Hebben we online overleg, bijvoorbeeld via Skype, dan verwijder je de cover. Direct na het overleg plaats je deze weer terug.

 

  1. Een goede projectmanagementtool

Ik ben jouw online assistent. Ik werk zelfstandig, pak de zaken voor jou op en zorg dat de taken netjes gedaan worden als jij je met andere dingen bezighoudt. Om zelfstandig te kunnen werken heb ik natuurlijk wel het nodige inzicht nodig. Daarnaast is het voor jou prettig om taken door te kunnen geven en bij te kunnen houden. Een goede projectmanagementtool is ideaal voor online samenwerking, vooral omdat het duidelijk maakt wie wat doet of gedaan heeft. We kunnen er allebei in en we zien allebei de taken die nog verricht moeten worden.

 

  1. Een tool voor veilig delen

Als jouw VA voer ik diverse taken voor je uit. Dit betekent dat we veel zaken online delen met elkaar. Denk aan de administratie, takenbeheer, agendabeheer, mailtjes.. Een goede beveiliging is dan echt een must. Ik werk graag met LastPass om zeker te zijn dat alles wat wij delen beschermd en beveiligd is. Zo blijft online samenwerken altijd betrouwbaar, zowel voor jou als voor mij.

 

  1. Heldere communicatie

Als er iets belangrijk is voor een goede online samenwerking, dan is het natuurlijk wel een heldere communicatie. Gelukkig kunnen we rekenen op de technologie van tegenwoordig, maar niet alles is van de beste kwaliteit. Heldere communicatie moet altijd mogelijk zijn. Een hoogwaardige headset is beter dan een laptopmicrofoon en in bepaalde gevallen is een externe webcam een stuk aangenamer voor de samenwerking dan een ingebouwde webcam.

 

Gaan wij de online samenwerking aan?

Kun jij wel een ervaren online assistent gebruiken? Dan zet ik mijn ervaringen als VA graag in voor jou. Neem gerust eens vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor online samenwerken te bespreken.

Contact

 

Meer weten over Susanne Deijs – Dé Virtual Assistant? 

Virtual Assistant - Susanne Deijs