Online werken is natuurlijk heel normaal in deze tijd. Steeds meer mensen werken online en, nu we te maken met de coronacrisis, doen ook steeds meer mensen dit vanuit huis. Als Virtual Assistant werk ik natuurlijk ook vanuit huis, via internet. De coronacrisis is voor iedereen op een heel eigen manier zeer vervelend, maar we mogen toch wel van geluk spreken dat we internet hebben. We houden contact met elkaar via de online mogelijkheden en de werkzaamheden gaan via het internet zo veel mogelijk door. Zonder internet zou Assisting You natuurlijk ook nooit bestaan! Maar hoe veilig is werken via internet nu echt, en hoe kun je zorgen voor een optimale online veiligheid? Daar vertel ik je graag meer over.

virtual_assistant_gorinchem

Jouw Wifi netwerk is standaard onbetrouwbaar!

Wauw, dat klinkt onaardig! Helaas is het wel waar. Veel mensen die op dit moment thuis werken maken gebruik van hun eigen Wifi netwerk. Logisch! Zij staan er niet bij stil dat een Wifi netwerk standaard onbetrouwbaar is. Het is van jou, dus waarom zou het onbetrouwbaar zijn, toch? Een Wifi verbinding, of een thuisnetwerk, is standaard een verbinding die niet versleuteld is. Dit betekent dat je ongemerkt afgeluisterd kunt worden, dat je te maken kunt krijgen met malware, dat hackers gevoelige data kunnen stelen en dat je persoonsgegevens in verkeerde handen kunnen komen. Dat wil je natuurlijk niet! Hoe voorkom je dit? Dit voorkom je door gebruik te maken van een VPN service.

 

Wat is een VPN service precies?

VPN staat voor Virtual Private Network, ook wel Virtueel Privaat Netwerk. Een VPN service sluit je af in de vorm van een abonnement. Wanneer je gebruik maakt van VPN, dan wordt al je internetverkeer beschermd. De verbinding is volledig versleuteld, waardoor je optimaal veilig gebruik maakt van internet. Gegevens van jou kunnen niet meer worden onderschept, maar ook die van jouw klanten niet. Kijk, dát zorgt voor blije klanten! Er zijn twee soorten VPN services, namelijk zakelijk en particulier. Zakelijke abonnementen zijn goed geschikt voor grotere bedrijven. Voor kleinere bedrijven zijn de particuliere abonnementen vaak een betere optie, zeker met het oog op de investering. Er zijn ook gratis VPN services. Wij raden je aan om deze niet te gebruiken, vooral omdat je toch te maken kunt krijgen met malware en omdat gegevens vaak toch worden opgeslagen. 

 

Werken op internet doe je veilig!

Voor alle vormen van internetverkeer, of het nu zakelijk of privé is, geldt dat je zeker wilt zijn dat de verbinding veilig is. VPN zorgt hiervoor. Werken op internet doe je dan ook veilig, of je doet het beter gewoon helemaal niet. Uiteraard houdt Assisting You ook optimaal rekening met de goede bescherming van jouw bedrijfsgegevens wanneer je gebruik maakt van onze services. Wil jij aan de slag met een VA die veel waarde hecht aan betrouwbaarheid en veiligheid? Neem dan contact met mij op!

 

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?