Starten met een Virtual Assistant? 4 tips!

Starten met een Virtual Assistant? 4 tips!

Starten met een Virtual Assistant kan op veel manieren. Je kunt de eerste Virtual Assistant inschakelen die je via Google kunt vinden, waarna je taken afschuift en ontdekt dat het allemaal niet vanzelf gaat. Je kunt ook even de tijd nemen om de juiste Virtual Assistant te vinden, zodat je kunt starten met een Virtual Assistant die wél levert wat jij nodig hebt. Hoe? Stel jezelf eerst eens wat vragen en ga op basis van jouw antwoorden aan de slag. Hieronder vind je de 4 belangrijkste vragen.

1. Voor hoeveel uren wil jij een Virtual Assistant inschakelen?

Je kunt een Virtual Assistant inschakelen voor 1 uur per dag, voor 3 uur per week of voor 10 uur verdeeld over 5 werkdagen per maand. Dit zijn slechts voorbeelden, want VA’s zijn flexibel inzetbaar. Bedenk dus voor jezelf voor hoeveel uur jij een Virtual Assistant nodig hebt. 

2. Welke vaardigheden moet jouw VA hebben?

Wil jij starten met een Virtual Assistant die contact gaat leggen met jouw klanten? Dan is het prettig als de VA klantvriendelijk is ingesteld. Wil jij social media uitbesteden aan een VA? Dan is het goed als de Virtual Assistant online communicatief vaardig is. Bedenk welke vaardigheden jouw VA écht moet hebben. 

3. Wat voor relatie wil jij starten met een Virtual Assistant?

Er zijn ondernemers die letterlijk alles op afstand willen regelen met een VA. Daarnaast zijn er professionals die minstens eens per maand fysiek met hun VA aan tafel willen zitten en er zijn ondernemers die graag eens per week persoonlijk contact via Skype hebben. Bedenk wat voor relatie jij wilt starten met een Virtual Assistant.

4. Welke taken wil je laten uitvoeren?

Zoek jij een Virtual Assistant die jouw mailbox lekker schoon kan houden? Dan heeft je VA goede kennis van jouw mailprogramma nodig. Wil jij brochures laten schrijven of laten redigeren door een VA? Dan heeft jouw VA een optimale kennis van de Nederlandse spelling en grammatica nodig. Bedenk welke taken je wilt laten uitvoeren, zodat je weet naar wat voor talent je zoekt. Iedere VA biedt zijn of haar eigen diensten en kwaliteiten. 

Vergeet niet dat jouw VA ook iets van jou nodig heeft! Starten met een Virtual Assistant is waanzinnig – ik kan het weten! – maar het is wel belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Daarnaast is het ook belangrijk om niet te vergeten dat een VA ook dingen van jou nodig heeft om optimaal te presteren. Kies je voor mij? Dan heb ik dit van jou nodig. Weet je nog helemaal niet of je voor mij kiest? Neem dan eens contact op en ik zal je overtuigen!