Stress door thuiswerken is op dit moment natuurlijk flink aan de orde. Tijdens de eerste corona lockdown werd besloten dat we zo veel mogelijk thuis moesten gaan werken. Gelukkig hadden we relatief snel uitzicht op verbetering en veel mensen gingen per 1 september 2020, of al daarvoor, gewoon weer (deels) op kantoor aan de slag. Helaas, corona sloeg terug en al snel zat iedereen weer zo veel mogelijk thuis te werken. Als je dit niet gewend bent, dan kun je veel stress door thuiswerken ervaren.

Stress door thuiswerken

Planten helpen je de stress door thuiswerken op te lossen!
Gelukkig kun je meerdere dingen doen om deze stress van je af te laten glijden. Planten kunnen je hier bijvoorbeeld erg goed bij helpen. Als Virtual Assistant weet ik als geen ander hoe belangrijk een ontspannen (thuis)werkomgeving is. Ervaar je veel stress door thuiswerken, gewoon omdat het niet goed lukt of omdat je er maar niet aan kunt wennen? Ik weet dat er planten zijn die jou direct kunnen helpen! Daarom geef ik je 5 tips om de stress door thuiswerken door middel van planten van je af te schudden.

  1. De Sanseveria Trifasciata biedt veel voordelen

Eén van de planten die de meeste voordelen biedt is de Sanseveria Trifasciata. Veel mensen die stress door thuiswerken ervaren komen al met hoofdpijn uit bed. De hoofdpijn blijft de hele dag zeuren. De Sanseveria Trifasciata helpt hoofdpijn voorkomen. Daarnaast zuivert deze plant overdag de lucht, terwijl deze zuurstof afgeeft in de nacht. Je krijgt een betere concentratie, een hoger energieniveau en een verlaging van stress door de Sanseveria Trifasciata in je werkruimte te plaatsen.

  1. Geniet van het goede van Aloë Vera

Eigenlijk weet iedereen wel dat Aloë Vera goede werkingen heeft, maar weet je ook dat de plant zelf een uitstekende keuze is als je last hebt van stress door thuiswerken? De Aloë Vera plant zorgt ervoor dat je meer energie ervaart. Dit komt vooral doordat de plant, zoals de Sanseveria Trifasciata, in de nacht voor extra zuurstof zorgt en over dag de lucht zuivert van gifstoffen. Daarnaast voel je je ook nog eens een stuk gelukkiger als deze plant in je werkkamer staat!

  1. Vrolijk de boel op met Jasmijn

Jasmijn is een fijn plantje om de boel wat mee op te vrolijken. We weten allemaal dat kleuren ons vrolijk kunnen stemmen. Jasmijn voegt kleur toe aan je werkplek, waardoor je je instant beter voelt. Je geniet direct van een aangename geur en deze geur zorgt ervoor dat je stressniveau zich verlaagt. De plant kalmeert en dat is precies wat jij nodig hebt als je veel stress door thuiswerken ervaart.

  1. Een fris vleugje munt in je werkkamer

Iedereen houdt eigenlijk wel van de geur van munt. Het is lekker fris en opwekkend. We houden ook wel van de smaak van munt, zeker als het vers in een kop heet water drijft, maar wat doet de plant nu eigenlijk voor ons? Het is vooral de geur die je verder helpt. Munt zorgt ervoor dat je meer alert en gefocust bent, terwijl je je ook rustiger voelt.

  1. Lavendel is dé stress oplosser!

Lavendel laat ook een prachtige kleur zien, waardoor we er al snel gelukkiger en vrolijker van worden. Toch is het ook hier vooral de geur die het verschil maakt wanneer je veel stress ervaart. Lavendel staat bekend als dé anti-stress plant en dat zegt natuurlijk alles. Als je dan ook nog wat ruimte vrij kunt maken in je agenda, zodat je wat meer adem kunt halen, dan zit jij gebakken! Lukt het vrijmaken van ruimte in de agenda niet? Mijn VA diensten komen dan zeker goed van pas! Laten we er samen voor zorgen dat jij niet zo hoeft te stressen wegens tijdgebrek!

 

Wat kan ik precies voor jou betekenen?
Je mailbox bijhouden, je agenda beheren, sollicitaties doorspitten, social media verzorgen.. Zomaar wat taken die ik van jou kan overnemen. Als je een deel van je taken door mij laat uitvoeren én je werkplek voorziet van planten die je helpen het stressgevoel los te laten, dan zijn je agenda en je hoofd een stuk rustiger. Wil jij precies weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens contact met mij op!

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?