Niet productief zijn.. We hebben er allemaal wel eens last van. Soms weten we precies waarom we niet productief bezig zijn, maar soms hebben we echt geen idee waarom we gewoon niet het maximale uit onszelf halen. Assisting You geeft je inzicht in belangrijke oorzaken van niet productief zijn.

Susanne Deijs
  1. Je communiceert te veel

     

Heb jij wel eens bijgehouden hoeveel berichten je per dag stuurt, via de mail, via WhatsApp, via Facebook Messenger en al die andere opties? En hoeveel krijg je er? De gemiddelde Nederlander ontvangt en stuurt op een werkdag bijna 200 berichten! Daar gaat je productiviteit snel van achteruit!

  1. Je hebt te veel vergaderingen

Er staat weer een meeting in de agenda. Mooi, dan kun je lekker onderuitgezakt zitten en een beetje nadenken over het leven. Niet de bedoeling natuurlijk, maar in de praktijk gaat het vaak wel zo. Vergaderingen zijn echte productiviteitskillers!

  1. Je doet de verkeerde dingen

Als ondernemer hoor jij je alleen bezig te houden met ondernemen. Het is eigenlijk niet de bedoeling dat je uren in de week kwijtraakt aan het verzorgen van een follow up, aan het voeren van de administratie, facturatie en de backoffice. Zomaar wat ‘verkeerde dingen’ die te veel tijd kosten en je productiviteit omlaag brengen. Geef deze taken uit handen, bijvoorbeeld aan een VA. Ook jij kunt productief werken met een Virtual Assistant.

  1. Je slaapt te veel of te weinig

Oké, de kans is groter dat je te weinig slaapt dan dat je te veel slaapt, maar we willen aangeven dat zowel te weinig slaap als te veel slaap slecht is voor je productiviteit. Het is belangrijk om minimaal 7,5 uur te slapen en maximaal 9 uur. Doe je dit niet? Dan verlies je maar liefst 1/5 van je productiviteit.

  1. Het is maandag

Klinkt simpel, nietwaar? Het is bewezen dat veel mensen op maandagen een stuk minder productief zijn dan op andere werkdagen. Na een niet productieve dag, dus maandag, volgt voor de meesten een extra productieve dag. Dinsdag is dus voor de meeste mensen de meest productieve dag van de week.

  1. Je doet van alles tegelijk

We hebben het al vaker gezegd, en we blijven erbij: multitasking verlaagt de productiviteit. De narigheid is dat onze hersenen ons laten geloven dat we heel veel doen als we multitasken. In werkelijkheid doen we alles veel langzamer dan wanneer we de taken één voor één zouden aanpakken.

Ben jij niet productief genoeg?Je wilt je bedrijf laten groeien, net als je succes en je omzet. Dat gaat niet als je productiviteit te wensen overlaat. Ben jij niet productief, maar wil je jouw productiviteit wel een boost geven? Geef mij al die taken die niet direct bijdragen aan het vergroten van je bedrijf, je succes en je omzet. Zo is alles goed verzorgd én hou jij tijd over in de agenda om productief te zijn voor je bedrijf. Goed idee? Neem dan contact op!

Stuur mij een appje
1
Vragen? Let me know!
Hey 👋 Waar kan ik je mee helpen?